Tidigare inlägg

Nu startar vi upp för terminen och måndag den 9 september har vi en gratis ”prova på kväll”, då alla som vill kan komma och testa att sjunga med oss.

Den 13 april kl 15.00 sjunger vi för första gången på Café Pilgatan. Välkomna!

Den 8 december sjunger vi på puben Pipes of Scotland som en del av Visans vänners arrangemang.

Den 19 maj kl. 13.00-14.45 deltar vi i Sång För Mångfald  – en återkommande manifestation för medmänsklighet och mångfald – tillsammans med andra körer, sångare, musiker och talare. 

I februari 2018 uppträder vi på folkmusikfestivalen Umefolk i Umeå. Tillsammans med musikern och sångaren Murhaf Fanus framför vi ett par sånger på arabiska.

Som en del av Poesisöndag XL på Vävenscenen söndagen den 19 november 2017, så framför vi en del sånger från vår reportoar, på café Fika! på Väven.

Några körmedlemmar kommer att delta i konserten Marching for life den 21 mars 2017 på Idun, Umeå Folkets hus. Detta är en av organisationen Star for lifes projekt där man i samarbete med Triple & Touch samlar ihop ungdomar från Sverige och Sydafrika och skapar en oförglömlig musikupplevelse tillsammans. 

I slutet av oktober 2016 åker flera körmedlemmar till Luleå för att delta i den internationella körfestivalen Singing people together. En festival för alla som älskar att sjunga. Läs mer om den här Här är ett smakprov från den avslutande Festivalkonserten med gospelkören Singing Mustangs från New Orleans.  https://www.youtube.com

Den 25 april 2016 klockan 18:00 sjunger vi i matsalen på Hotell Björken och i maj är vi med på Sång för mångfald på Rådhustorget, där vi sjunger med andra körer och gruppen JAMBB. https://sangformangfald.wordpress.com/

Den 7 november 2015 sjunger vi på Fika!, Vävens café.

Under våren 2015 ska vi delta i två olika evenemang: Lördagen den 18 april uppträder vi i Vävens café Fika! och lördagen den 23 maj deltar vi i ”Sång för mångfald”,  en manifestation för mångfald och medmänsklighet, .
Läs mer om den på:

https://www.facebook.com/pages/Sång-för-mångfald/1770708759820947

https://sangformangfald.wordpress.com

Den 23 februari 2015 sjunger vi för medlemmarna i Backen- Tavelsjö Rödakorskrets, när de har årsmöte i Grisbackakyrkan. Vi ska få veta lite mer om den verksamhet som de bedriver och bli bjudna på fika.

Vi kommer att avsluta höstterminen 2014 traditionsenligt, med ett knytkalas hemma hos Siw-Marie i Sörfors. Där blir knytis, julsånger och hade trevlig samvaro!

Under hösten har vi haft förmånen att ha Modi Kanté, musiker från Senegal, med oss på våra körövningar. Han har ackompanjerat oss med djembetrumma och det har skapat sköna rytmer och en härlig stämning.

Några körmedlemmar kommer att delta i körfestivalen ”Singing people together” i Luleå  i slutet av oktober 2014. Workshops med körer från Cape Town, Sydafrika och New Orleans, USA, samt musiker från Haiti finns med på programmet.  På lördagskvällen får alla körer och deltagare uppträda på Festkonserten. Helt fantastiskt!

Under midsommarveckan, 17-21 juni 2014, kommer några av oss i Septemberkören att delta i den internationella körfestivalen ”A choral midsummer light’s dream” som är en del av arrangemangen under kulturhuvudstadsåret 2014 i Umeå, och organiseras av kammarkören Sångkraft. Tillsammans med andra körsångare från Umeå och utifrån kommer vi att delta i framförandet av ett specialskrivet verk av Emil Råberg, Lux Arcticas. Detta är festivalens avslutning och äger rum på midsommardagen, lördag 21 juni, på Idun i Umeå Folkets Hus kl 14. Gratis inträde, först till kvarn gäller. För mer information, se http://choraldream.se/static/sv/1/

På årets Kulturnatta i Umeå, den 24 maj, sjunger vi i tidningshallen på biblioteket. Stora delar av repertoaren är ny för året. Soloinsatser görs av Siv Olofsson och Sara Lundmark. Dessutom medverkar Pelle Hjelmér på slagverk.

I början av februari 2014 hade vi en gemensam körhelg i Östersund med kören Mozaik. En kör som kommer från samma mylla som Septemberkören. Då övade vi in delar av varandras repertoarer och avslutade på söndagen med en konsert i Östersunds gamla Tingshus. Senare i februari kommer Mozaikkören hit till Umeå för att uppträda på folkmusikfestivalen Umefolk, på Folkets hus, tillsammans med oss.